Galerie Marijke Kuiphuis

Galerie Marijke Kuiphuis Ootmarsum

IMG_2002xs

Midden in het historische en pittoreske stadje Ootmarsum ligt Galerie Marijke Kuiphuis.

In 2013 is Marijke haar eigen glasatelier gestart. Ze heeft daarvoor een beeldende opleiding en verschillende cursussen gevolgd.

In haar eigen atelier ontwikkelde en verfijnde zij haar techniek en ontwerpen. Haar staande- en wandobjecten kenmerken zich door veelvuldig gebruik van heldere transparante kleuren, gecombineerd met dynamische vormen die veelal abstract zijn. Naast deze werkstukken in het platte vlak maakt ze ook allerlei schalen en driedimensionale objecten.

marijke1Marijke werkt op een schilderachtige manier met glas. Haar werk straalt warmte en vrolijkheid uit, doordat ze kleuren door elkaar laat vloeien en vormen in elkaar laat overlopen d.m.v. glasfusing. Kleur, licht, transparantie en ruimtelijkheid zijn de belangrijkste uitgangspunten voor haar kunstwerken.

Sinds 1 april 2015 heeft Marijke haar eigen galerie (Galerie Marijke Kuiphuis) met atelierruimte aan het Kerkplein 22 in Ootmarsum.

De galerie is gratis toegankelijk, en er is ruim voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Voor openingstijden, kijk onderaan alle pagina’s.